Klimatkompensera webbsida

Din webbsida bidrar till global uppvärmning varje gång som någon besöker den, även om servern använder förnyelsebar elektricitet. Energi förbrukas (och koldioxid släpps ut) på din sida, besökarens sida, och längs vägen som webbplatsen överförs digitalt.

Nollställ
€ EUR
  • $ USD
  • € EUR
  • £ GBP
  • kr SEK
  • CHF CHF
  • DKK DKK
  • Kč CZK
  • zł PLN
  • $ CAD

Vanliga frågor

Ja, vi välkomnar alla bolagsformer. Eftersom vi är baserade utanför Sverige så handlar ni momsfritt. Ange bara ert momsregistreringsnummer i kassan.

Ja. Vi samarbetar med Stripe, en av världens största betalningsleverantörer, som är certifierad till PCI Service Provider Level 1. Det är en av de mest strikta standarder som finns i världen inom betalning. Därutöver är både kassan och hela vår webbplats skyddad med 256-bitars kryptering.

Du kan betala med kredit- och betalkort från alla större kortutgivare, inklusive AMEX.

Ja, vi skickar ut ett kvitto via e-post så fort som betalningen är mottagen. Kvittot lever upp till alla krav som ställs för att använda i din bokföring.

Vi visar normalt priser inkl. 25% moms. För att leva upp till nya EU-regler så måste vi justera momsen efter var köparen befinner sig. Om du (eller din enhet) indikerar att du befinner dig i ett annat land än Sverige så kommer priserna istället att visas med det landets momssats.

Klimatkompensering är ett enkelt sätt för företag såväl som privatpersoner att kompensera för sina koldioxidutsläpp. Detta sker genom att reducera utsläpp av CO2, t.ex. genom att plantera träd eller stötta byggandet av förnyelsebar energiproduktion.

Klimatkompensation mäter koldioxidutsläppen (CO2e) av en specifik aktivitet för att motsvarande mängd utsläpp därefter ska kunna reduceras någon annanstans. Eftersom klimatet och atmosfären är globalt spelar det i princip ingen roll var på planeten som utsläppen reduceras.

Global uppvärmning och klimatförändringarna är extremt komplexa utmaningar, och ingen enskild lösning lär kunna stoppa dessa. Vad vi erbjuder är en möjlighet för dig att reducera (eller i vissa fall eliminera) ditt koldioxidavtryck.

Precis som med individuella röster i ett val så gör en enskild handling i sig en ganska liten skillnad, men mångas olika små handlingar tillsammans kan göra enorm skillnad.

Vi måste alla göra vad vi kan om vi ska ha en chans att nå klimatmålen tillsammans. Vi behöver reducera och minska de utsläpp som vi gör, och kompensera för de utsläpp som vi inte kan undvika.

Vi kompenserar för ditt koldioxidavtryck genom trädplantering och genom att stötta Gold Standard-certifierade projekt.

Gold Standard är en organisation som certifierar utvecklingsprojekt för att mäta. garantera och maximera deras klimatnytta. Klimatprojekt som är Gold Standard-certifierade anses vara de allra bästa, och hårdast granskade, i världen.

Gold Standard grundades 2003 av Världsnaturfonden WWF och rekommenderas idag av bland annat FN, Världsbanken och Fair Trade.

Vi slår ihop alla våra kunders bidrag för att kunna åstadkomma större skillnad i 2-3 utvalda projekt åt gången. Projekten varierar över tid, allt eftersom pågående projekt blir avslutade och nya projekt påbörjas, men alla projekt är Gold Standard-certifierade.

Vi fokuserar huvudsakligen på förnyelsebar energi – vindkraft, solkraft och vattenkraft – eftersom dessa projekt ger allra störst klimatnytta per krona.

Klimatprojekt som vi stöttar

Därför bör du klimatkompensera din webbsida

Varje gång någon besöker din webbplats bidrar den till den globala uppvärmningen. Att kompensera din webbplats koldioxidavtryck är inte bara snabbt och enkelt, utan också bra för ditt företag – och för vår planet.

Webbplatser körs på servrar som kräver ström dygnet runt. Den el som krävs för att driva en webbplats släpper ut växthusgaser i atmosfären och påskyndar den globala uppvärmningen.
Din webbplats är en del av problemet.
Internet förbrukar över 416 TWh el varje år, vilket är mer än energiförbrukningen i ett land av Storbritanniens storlek.

Elförbrukningen släpper ut koldioxid i atmosfären, vilket är en av de främsta orsakerna till den globala uppvärmningen.

El förbrukas varje gång någon besöker din webbplats. Den koldioxid som släpps ut vid ett enda besök är i genomsnitt 1-2 gram, vilket motsvarar cirka 200 kilo per år för en webbplats med 10 000 besökare per månad.

En genomsnittlig person som bor i EU bidrar bara fyra gånger så mycket, med cirka 1 000 kg koldioxid per år, inklusive flygresor.

Bra för planeten är bra för affärerna
Konsumenterna är alltmer medvetna om hur deras val påverkar den globala uppvärmningen.

Genom att eliminera ditt koldioxidavtryck och visa vår verifieringsbricka på din webbplats kommer dina kunder att känna sig trygga i vetskapen om att de gör skillnad genom att välja dig framför dina konkurrenter.

Det ökade förtroendet och den ökade synligheten gör också att fler kunder hittar dig och att din webbplats rankas högre i Google och andra sökmotorer.

Det har aldrig varit enklare att bli grön

Vill du göra skillnad, men vet inte var du ska börja? Slappna av, vi har allt för dig. Allt du behöver är ett par minuter och ett kredit- eller betalkort – vi tar hand om det tunga arbetet.

Vi forskar, granskar och investerar kontinuerligt i CO2-reducerande projekt för att se till att vi kompenserar din webbplats med maximal nytta för planeten.

På så sätt kan du med sinnesfrid överlåta kompenseringen till oss och fortsätta att fokusera på att göra de saker som du är bäst på.